29. 4. 2009

Recept od Lasičky

Galette des rois - Tříkrálový koláč
Příprava: 30 minut
Doba pečení: 30 minut
Obtížnost: lehké

Ingredience: 2 kulaté placky lístkového nebo křehkého těsta, 2 vajíčka, 200g nastrouhaných mandlí, 1 sáček vanilkového pudingu+400 ml mléka, jedna figurka

Postup:
1) Uvařte hustý vanilkový puding (1 sáček + 0,4l mléka).
2) V míse smíchejte 2 vajíčka, cukr a šlehejte do pěny.
3) Přidejte nastrouhané mandle a promíchejte.
4) Přidejte puding a smíchejte vše dohromady.

5) Na jednu placku dejte náplň, ale nechte cca 2 cm okraje.
6) Vložte figurku.
7) Okraje spodní placky potřete vodou, poté přiklopte druhou plackou a slepte obě placky dohromady. Povrch ozdobně rýhujte nožem a potřete rozšlehaným žloutkem.

8) Dejte do předehřáté trouby na 240°C po dobu 7 minut, poté troubu ztlumte na 180°C a pečte dalších 25 minut, až je koláč zlatý.