29. 10. 2020

Odborky

Milé holky,

dnes, 28. 10., jsme si připomněli založení Československé republiky. Za 102 let se toho mnoho změnilo, mnoho jsme se toho naučili a ještě se určitě mnoho naučíme.

A abychom měly motivaci se v něčem zlepšovat a nadále naši republiku povznášet našimi vědomostmi a umem, připravily jsme si pro vás výběr skautských odborek. Každá z nás si vybrala pár odborek, se kterými bychom vám rády pomohly. Jsou to odborky, které jsou nám blízké a z nichž některé se pokusíme samy plnit. Což ale neznamená, že si nemůžete vybrat nějaké jiné, které se vám líbí, jen jsme vám chtěly výběr ulehčit.

Justy – zdravotnice, sportovec

Dolce – výtvarnice, chovatelka a pěstitel, poutník za Pravdou

Káťa – kuchařka, muzikantka

Lenka – čtenářka, umělkyně přírody

Majda – historička, občanka, ekoložka

Pokud vás žádné nezaujaly, klidně se koukněte na ostatní.




Abyste odborku získaly, musíte splnit určitý počet úkolů z DOKAŽ TO a z UKAŽ SE. Počet těchto úkolů se dozvíte vždy na první stránce podle věkové kategorie –mladší skautky do 12 včetně, starší skautky 13 a výš. Výběr úkolů je pak na vás. Velká část úkolů se plní dlouhodobě, nebo při činnosti v oddíle, a proto je teď pravý čas se na odborky podívat a vše si rozplánovat a předdělat. My vám se vším pomůžeme, tak se na nás neváhejte obrátit, budeme za to rády. 


Přejeme pěkné podzimní prázdniny,

vaše Mi-vedoucí :)


PS.: A také nepřehlédněte příspěvek níže o šití roušek.