13. 3. 2020

Koronaprázdniny a Miriklo

Milé holky,
abychom spolu neztratily kontakt a zpříjemnily si tuto neobvyklou situaci, vymyslely jsme pár aktivit, které můžeme společně dělat i na dálku. 

Rádkyně družinek se rozhodly pro vytvoření audio knížek. Lentilky budou namlouvat Malého prince, Veverky Povídky malostranské a Rosničky knihu Dárce. Namluvené knížky poskytneme Světlušce, organizaci pro nevidomé. Vedoucí budou společně sepisovat příběh. O podrobnostech vás budou informovat rádkyně. 

Dále jsme se rozhodly založit Mi-nápadník, do kterého můžeme všechny přispívat různými nápady na zajímavé filmy, knížky, podcasty nebo další podobné aktivity a zároveň zde můžeme hledat inspiraci, co dělat ve volném čase. Více najdete v dokumentu.

Také jsme vytvořily tabulku, do které si můžete napsat aktivitu nebo nějakou dovednost, které byste se chtěly věnovat nebo ji rozvíjet, ale normálně na ní nemáte moc čas (např. cvičení jógy, psaní všemi deseti, hraní na flétnu, šití...). Vymyslet si můžete cokoliv. V tabulce jsou kolonky pro zaškrtávání, jestli jste ten den aktivitu dělaly nebo ne.

Dále jsme vytvořili online kroniku, do které můžete zapisovat nějaké příhody, které jste během této výjimečné doby zažily. Jednou bude zajímavé si přečíst, jak jsme se během tohoto období cítily, co jsme prožívaly a čemu se věnovaly. 

A jako poslední máme nabídku pro ty, které by si rády vysloužily nějakou nášivku a také se u toho něco dozvěděly nebo se v něčem zdokonalily. Řeč je o odborkách, kterým se normálně moc nevěnujeme, ale možná je čas vám tuto skautskou rozvojovou činnost představit. Jedná se o soubor několika činností, které když splníte, dostanete nášivku té dané odborky. Jistě najdete mnoho odborek, které už "máte skoro hotové" a chybí vám jen nějaká drobnost, kterou si nyní můžete připravit a nebo dokonce i splnit. Kdybyste cokoliv potřebovaly, neváhejte nám napsat nebo zavolat. Společně to zkonzultujeme a poradíme vám. Zde je odkaz.

(foto z tábora 2019)            

Přejeme vám všem i vaším blízkým zdraví a hlavně to berte všechno s úsměvem na tváři a nepropadejte panice. 
Brzy na viděnou
Vaše Mi - vedoucí a rádkyně :) 💗